Η ΜέλισσαΜελισσοκομία, η μέλισσα και τα προϊόντα της
ΜέλιΒασιλικός ΠολτόςΓύρηΠρόποληΚερίΔηλητήριοΕπικονίαση
Βασιλικός Πολτός «το γάλα των μελισσών»

Διερεύνηση αγοράς

Απαραίτητο είναι να διευρυνθεί η αγορά μελιού της περιοχής, να προσδιοριστούν οι δυνατοί τρόποι διάθεσής του και να καθοριστεί η τιμή πώλησης. Οι υψηλότερες τιμές επιτυγχάνονται με την απ' ευθείας πώληση στον καταναλωτή. Να διερευνηθεί η δυνατότητα διάθεσης του προϊόντος σε καταστήματα τροφίμων. Οι καταναλωτές που αγοράζουν απ' ευθείας το μέλι από τον παραγωγό, συνήθως παίρνουν το μέλι όλης της χρονιάς και έχουν προτίμηση σε μέλι ορισμένης προέλευσης. Συνήθως γνωρίζουν καλά την ποιότητα του μελιού που αγοράζουν. Δεν δίνουν μεγάλη σημασία στη συσκευασία, εκτιμούν όμως πέρα από την ποιότητα, τη συσκευασία σε καθαρό και κομψό δοχείο.
Οι καταναλωτές που αγοράζουν το μέλι από τα καταστήματα, συχνά δεν ξέρουν να ξεχωρίζουν ποιότητες και ελκύονται από την τιμή και τη συσκευασία.


Επιμέλεια κειμένων: Αγγελική Βαφία

 

Κατάλογος
 

www.melissokomia.com | e-περιοδικό για την Μελισσοκομία, την Μέλισσα και τα προϊόντα της.

Παραγωγοί έμποροι συνεταιρισμοί
Εξοπλισμοί, εργαλεία, μηχανήματα
Μελίσσια, Κυψέλες, Κηρήθρες
Τροφές, Βιταμίνες, Φάρμακα
Συσκευασία μεταφορά αποθήκευση
Αναλύσεις έλεγχοι, πιστοποιήσεις
Γεωπόνοι εντομολόγοι, Κτηνίατροι
Μελέτες, Επιδοτήσεις αναπτυξιακά
Πατέντες ευρεσιτεχνίες καινοτομία
Σεμινάρια - Ημερίδες - Εκθέσεις
Εκδόσεις, Βιβλία, Περιοδικά


Σύνθετη Αναζήτηση


Σύνθετη Αναζήτηση

   
Ελληνικό Μέλι Θεματική Κάλυψη: Ο κλάδος της Μελισσοκομίας στην Ελλάδα, Φυσιολογία της Μέλισσας, Συγκρότηση εγκατάστασης μελισσοκομείου, Η επιθεώρηση της κυψέλης, Η παραγωγή βασιλισσών, Μέθοδος με δύο βασίλισσες, Σμηνουργία, Ο τρυγητός του μελιού, Το μπλοκάρισμα του γόνου, Τα προϊόντα της μέλισσας(Μέλι, Βασιλικός Πολτός, Γύρη, Πρόπολη, Κερί, Δηλητήριο), Ασθένειες του γόνου και των μελισσών, Εχθροί των μελισσών - Κηρόσκωρος - Σφήκες, Ποιότητα του μελιού, Τυποποίηση, Εμπορία - Συσκευασία, Διάθεση του μελιού, Διερεύνηση αγοράς, Βιβλιογραφία.
                                                                      
Θράκη Μακεδονία Ήπειρος Θεσσαλία Στερεά Ελλάδα Αττική Πελοπόννησος Κρήτη Ν. Ιονίου Ν. Β/Α Αιγαίου Εύβοια Κυκλάδες Δωδεκάνησα Κύπρος Εικόνες Βίντεο Διεθνή Ιστολόγια Forums Χρήσιμα Επικοινωνία Αποποίηση Ευθύνης - Όροι Χρήσης Διαφήμιση